Szaharai vetítés – Miró Fotóklub

A Miró Fotóklubban egy kis szaharai (Algéria, Mauritánia, Nyugat-Szahara) vetítés és sok beszélgetés lesz Klotz Miklós fotográfus vezetésével 2018. március 21-én 18 órától.

Klotz Miklós fotográfus Budapesten és Pázmándon él és dolgozik.
Klotz Miklós a székesfehérvári Árpád Szakközépiskolában tanult fényképészetet. Miután 1989-ben Budapestre költözött, szabadúszó fotográfusként dolgozott, és többek között a MAFILM, illetve a Taps című színházi folyóirat részére vállalt megbízásokat. Számos filmforgatáson dolgozott standfotósként. 1996-tól Klotz a Miró Fotóstúdió égisze alatt folytatja megbízáson alapuló alkalmazott fotós tevékenységét, melyet részben a Miró fekete-fehér fotólabor végez – mindkettőt Klotz alapította és működteti. Kreatív szakmai tevékenysége a Budapest belvárosában található Miró Fotógaléria megnyitásával kezdődött. A galéria kiállításai magyar és nemzetközi,fotóművészek munkáit mutatják be.

Klotz művészeti tevékenységének részét képezik a fotográfiai munkáiból könyvformában megjelentetett válogatások is. Klotz a D.FLEISS szimpózium (Németország, Ausztria,Szerbia, Kína, Magyarország, Románia), Ludvig Művésztelep (Nagykanizsa, Magyarország) és az Inter-Art Művésztelep (Nagyenyed, Románia) rendszeres résztvevője.

Az 1996-ban az Oktogonon nyíló Miró Fotógalériából nőtte ki magát a Miró Fotóklub. 2003-tól már a Fészek Művészklubban működött, majd 2018-tól Budaörsre költözött a PostART kulturális színtérbe.

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon!