Országos Rajzfilm Ünnep

2018. október 26.péntek

9.45 A világlátott egérke

Válogatás a Kányádi Sándor novellájából adaptált rajzfilmsorozat számos nemzetközi fesztiválon bemutatott és díjazott epizódjaiból.
Epizódok:
Rokoni pártfogás 7’5”
Vonaton ringatózva 7’5”
Szabadulás a szolgaságból 7’15”
Az egérszerető macskánál 7’47”
Az óriások fogságában 7’50”
Menekülés a jólétből 7’48”
A 13-as titka 7’36”

15.30 A kis kedvencek titkos élete
Az ötödik egészestés animációs filmjében az Illumination Entertainment és a Universal Pictures feltárja, mit művelnek kis kedvenceink otthon nap mint nap, miután mi elmentünk dolgozni, vagy az iskolába.

 

2018. október 27. szombat

10.00 Egy kupac kufli
A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert… Hát, mert annak is lennie kell valakinek! Van köztük bátor és félénk, ráérős és hirtelen természetű, sokbeszédű és hallgatag, okos és… Na, szóval mindegyikük más és más. Akárcsak a gyerekek (na meg persze a felnőttek). A hol humorosan különös, hol pedig különösen humoros történetek a kisebbeknek, a nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is jó szórakozást ígérnek!

11.30 Klasszikus magyar mesék I.
Kukori és Kotkoda
Kukori és Kotkoda boldog házasságban élnek, azonban Kukori lustasága gyakran bosszantja Kotkodát, és okoz bonyodalmakat. Kukori ugyanis csak vonakodva végzi el a házimunkát; hiába kéri Kotkoda hogy kapirgálja ki a gyomot a kukorica közül, vagy éppen porolja ki a szőnyeget, Kukori folyamatosan azon töri a fejét, hogyan kerülhetné el a munkát. Ebben jó barátja, Kopasznyakú is segítségére van, aki rendszerint segít Kukorinak kibújni a munka alól. A két jóbarát azonban mindig pórul jár, és Kotkoda végül megleckézteti a lusta Kukorit…
Pom Pom meséi
Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok. Lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél nektek és Picurnak Gombóc Arturról, a falánk madárról, és a többi nem kevésbé izgalmas figuráról.
Frakk
Papírkivágásos animációs tévésorozat, amelynek főszereplője Károly bácsi magyar vizslája, Frakk, aki ki nem állhatja Irma néni két macskáját, Lukréciát és Szerénkét.

15.00 Hoppi mesék
Válogatás a The Hoppies animációs sorozatából. A Hoppik című rajzfilmsorozat az óvodás korú gyerekeknek szól. A történetek középpontjában a Hoppik állnak: színes, vidám, manószerű lények, akik egy varázslatos völgyben élnek, és az ő dolguk, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világban. Hoppifalván egész évben nagy a sürgés-forgás: húsvétkor tojást festenek, karnevál idején táncokat tanulnak, farsang alkalmával jelmezeket készítenek, karácsonykor díszeket gyártanak és ajándékokat csomagolnak. Minden ország minden fontos ünnepéről a Hoppik gondoskodnak, így kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és az ő szokásaikat is megismerhetik a gyerekek.

A vetítéseken a részvétel ingyenes!

Ide kattintva csatlakozz a Facebook eseményhez!