Könyvbemutató: Magyar cukrászdák és kávéházak

A szegedi Nemzeti Értékek Könyvkiadó tavaly vágott bele egy nagyszabású kiadói tervbe. Olyan könyvsorozat indítására vállalkozott, amely tematikusan mutat be egy-egy szakmát, ágazatot, igényes, ismeretterjesztő albumok formájában. A könyvsorozat első kötetei a gasztronómia területét érintették. A jó magyar pálinka, A jó magyar sör, A magyar húsmívesség, a Mindennapi kenyerünk hagyományos, kézműves szakmák hazai történetét és kiváló szereplőit mutatta be portrériportokon keresztül. A könyvsorozat legújabb kötete Magyar cukrászdák és kávéházak címmel jelenik meg novemberben. A 432 oldalas kiadvány az eddigi legátfogóbb összefoglaló a hazai cukrászdák világából. Közel száz portré a szakma legkiválóbb szereplőivel és számos kultur- és ipartörténeti írás vezet be a cukrászvilág rejtelmeibe, több száz fotó kíséretében.

 

A két háború között virágzó kávéházi élet folyt, s erről nemcsak az irodalmi források tanúskodnak, hanem azoknak a családoknak a legendáriumai, melyek történeteikben átörökítették a múlt eseményeit. A Magyar cukrászdák és kávéházak című kötet több családtörténete rögzíti ezt a korszakot. Megtudhatjuk például, hogy a hat éve újra működő Suhajda Cukrászda egykori alapítója 1914-ben bonbonjával elnyerte a Párizsi Édesség Világkiállítás fődíját és utána évtizedekig világszínvonalú szakmai munkát végzett.
A könyvet a szerző mutatja be. Vendég: Szentandrási Szabó Emese, a Suhajda cukrászda tulajdonosa.
Aki kérdez: Bán Ágnes

Mindenkit szeretettel várunk!

Időpont: 2018. november 23. 17:30

Ide kattintva csatlakozz a Facebook eseményhez!