Saját kéz / Sopsits Árpád / könyvbemutató

Mikor:
2023-03-04 @ 18:00 – 19:00 UTC Időzóna
2023-03-04T18:00:00+00:00
2023-03-04T19:00:00+00:00
Sopsits Árpád (Hevesi Sándor- és Balázs Béla-díjas színház- és filmrendező, forgatókönyvíró, költő) jó néhány kultuszfilm rendezője, felkavaró színházi előadások alkotója, nemcsak fénnyel tud írni, hanem birtokolja a költészet nyelvét is. A műfaj lehetőségeivel élve itt közelebb enged magához, hiszen a líra nem más,mint hogy az olvasó jóformán beléphet a költő gondolatai közé, olvasási együttélésbe bonyolódhatnak.
Sopsits Árpád jó költő, fontos költő, ismeri a magyar és világlíra legújabb irányzatait, beszédmódjait, de irodalompolitikai kényszerektől függetlenül járja a maga költői útját, ami az emberi útjának fontos alkatrésze. Illetve fordítva is igaz, emberi útja a költői út fontos alkatrésze. Ráadásul az ő költészete a mi utunknak is fontos alkatrésze. A független versolvasóké, akiket nem hoz zavarba a divat, a fontos verseket mindenképp kihalásszák maguknak, mert saját magukat akarják megérteni, nem az irodalmat,és nem is a költőt.
Sopsits mindent ért. Saját magát és a világot is. Ezért hiszem, sőt biztos vagyok benne, hogy haszonnal és élvezettel forgathatjuk ezt a gazdag válogatást. (Vörös István József Attila-díjas költő, prózaíró, kritikus, irodalomtörténész, esszéista, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója)
A kötet az eseményen kedvezménnyel megvásárolható!