Freedom Cafe Quartett a PostART-on

2017. december 21-én 20 órától Freedom Cafe Quartett koncert lesz a PostART-on!

 

Csatlakozz az eseményhez Facebookon! 

 

 

Freedom Cafe – az improvizatív játék szabadsága

A csapat oszlopos tagjai Bakai Márton és Pável Norbert. Az ország legígéretesebb fiatal hegedűművészének számító Márton tehetsége hamar megmutatkozott, zenei irányultságát pedig professzionális komolyzenei alapok formálták. Nemzetközi szakmai elismertségét 2009-ben, Alexander Balanescu világhírű hegedűművésszel való közös munkájával érdemelte ki.

Azóta számos nemzetközileg is elismert zenésszel, többek között Bródy Jánossal és Dresch Mihállyal zenélt együtt. Pável Norbert, aki a HANG-művészet egyik legelismertebb nagykövete, a csillagok szerencsés együttállásának köszönheti felfedezése pillanatát, ugyanis 2008-ban egy ötödik kerületi téren játszott, mikor felfigyelt rá Jean-Michel Jarre, az elektronikus zene élő legendája, aki vendégelőadóként meghívta koncertjére.

Ez után nem kérdés, Norbert előtt nyitva álltak, nem csak Európa, de India, Észak-Afrika és a Közel-Kelet hatalmas arénái, koncerttermei és nemzetközi fesztiválok színpadai.


Hozzájuk csatlakozik most ebben a formációban Dávid Balázs gitárral és Molnár Endre ütőhangszerekkel, valamint gitárral.

A XX. század talán legkülönlegesebb hangszere, a Svájcból származó HANG. Az együttes játékának fő karakterét meghatározó különös, két egymásba fordított teknőspáncélra emlékeztető fém hangszer, alakjával és varázslatos, templomi harangjátékot idéző dallamaival hamar meghódította a világot.

Mindösszesen körülbelül 5000 darab készült belőle, amelyből hat darab található hazánkban, s ebből kettő rendszeres szereplője a Freedom Café koncertjeinek.

A hihetetlen összhangban játszó csapat spontán szeretetzenéje egyszerre megérinti, megnyugtatja és elgondolkodtatja a hallgatóságot, s bár ha csak az előadás erejéig is, de békét lop a mai rohanó világunkban oly zaklatott szívekbe és elmékbe.