December 13. Népek karácsonya – A kis Jézus aranyalma

2020. December 13. 19 óra

HolddalaNap Zenekar:
Népek karácsonya – A kis Jézus aranyalma

Azt mondják, Karácsony estéjén, amikor a kis Jézus megszületik, a világ minden vize aranyossá válik! Ilyenkor megjelenik az erdőkben az Aranyos Csitkó: szomjas e vizekre! Ló, vagy angyal, ki tudja? Nagyon szereti az arany muzsikaszót is: ahol ilyet hall, odatart! Lehet, hogy hozzánk is ellátogat? Tartsatok velünk: guruljon a szívünkbe fényes aranyalma!

Családi koncertünkön magyar népzenei karácsonyi dalok, saját felfele dalaink, versfeldolgozások mellett egy-egy izgalmas zenei csemegét: flamenco s perui karácsonyi dallamot is megízlelhettek virtuóz muzsikusaink segítségével.

“Magyarország világzenében utazó legjobbjait ebben a karizmatikus csapatban láthatjuk együtt a legfelszabadítobban. Szimpla, 2018
Draskóczy Lídia táncház-díjas hegedűsünk; a Zeneakadémia ifjú tanára: Szlama László, Junior Prima díjas kobzos-citerásunk, Balogh Guszti, a roma muzsika prominens képviselője zenekarunk tagjai: a magyar népzene jeles szakértői. Az ő hagyományismeretük fonódik össze Gulyás Anna énekes-néprajzkutató mesemondónk rítusokból merített költői világával, s egészül ki Tar Gergely ütősünk és Vajdovich Árpád nagybőgősünk sokágú szakmai és kulturális tudásával, valamint Alex Torres briliáns perui gitárosunk univerzumával.

A varázslatos koncertet a LiveYu különleges steram technológiájával közvetítve tekinthetitek meg. A gyerekek is élvezik majd, mert a zenekar szokásos bábos, izgalmas vizuális világa mellett, a LiveYu stream technológia lehetővé teszi, hogy minimális késéssel a nézők által benyomott taps, s bekiabálások is hallhatóak legyenek, ráadásul a zenekar reagálni is tud a kivetítőn számukra megjelenített üzenetekre, így a személyes kapcsolat élményét éli át a néző is s a muzsikus is! Főleg amikor a várva várt Aranyos Csitkó is táncba fog: akkor lesz csak online tapsvihar!

Muzsikálnak:
Balogh Guszti (ének, gitár)
Draskóczy Lídia (hegedű)
Gulyás Anna (ének)
Szlama László (ének, koboz, citera, furulya)
Tar Gergely (ütőhangszerek, vokál)
Vajdovich Árpád (nagybőgő, vokál)
Alex Torres (Perú) (gitár, baglama, vokál)

www.holddalanap.com
A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A koncert itt tekinthető meg.