Programjaink

szept
28
csü
PostArt Quiz
szept 28 @ 19:00 – 22:00
🟢 Gyertek át csütörtök este! Kvíz, vetélkedő, nyeremények!
🟢 Regisztráció szükséges, kommentben jelezd, hogy hány fős csapattal jössz!
🚫 A kvízen csak a helyszínen megvásárolt ételt és italt lehet fogyasztani.
🟢 A Quiz@ egy csapatjáték, amiben barátokkal együtt játszva kell megoldani különböző feladványokat. A kérdések minden témakört érintenek: általános műveltség, logikai feladványok, képek, filmkockák, zenék felismerése és még sok egyéb.
🟢 A Magyarországon egyedi kérdésköröket tartalmazó vetélkedőben, a kreatív gondolkozásra is szükséged lesz, a szerencse is a kezedre játszhat, és a taktikai érzékedet is használhatod.
Minden alkalommal egy kis időutazást teszünk a nyolcvanas és kilencvenes évekbe, új, érdekes dolgokat tudunk meg a világról és próbára tesszük emlékező képességünket, miközben legjobb barátainkkal iszogatunk és szórakozunk.
🟢 A részvétel ingyenes, a győztes csapat értékes ital nyereményt vihet haza, vagy ihatja meg a helyszínen kedve szerint. Tedd próbára magad, ismerj meg új embereket és játssz egy jót.. vigyázat, erős függőséget okoz!
szept
29
pén
Flanger Kids
szept 29 @ 20:00 – 22:00
A Budaörs Fesztiválon betegség miatt elmaradt Flanger Kids koncertet most jól bepótoljuk!
Gyarmati Fanny és Szczuka Panka elektronikus bedroom duója 2020. óta szakít ki minket dalaival a valóságból és repít el más létállapotokba.
Az éteri vokálokhoz kontrasztos zenei textúra párosul, amely néhol puhább, máshol nyers vagy éppen kaotikus.
A Telekom Electronic Beats válogatáslemezén debütáló első számuk (In Your Room) után Zságer Balázs szerződtette őket kiadójához, a Move Gently Recordshoz, ahol azóta két EP (Dreaming of a Better World, Slowly) és négy single (Figure It Out, Beantown, Start Over, Hideaway) látott napvilágot.
2023. áprilisában érkezik A-side című lemezük, amit a Hangfoglaló program keretében készítettek el.
szept
30
szo
Glück lányok
szept 30 @ 19:00 – 21:00
Különleges zenei élményre várunk minden jazz-klezmer hangzást kedvelőt!
Zsidó/jiddis dalok mesélnek a boldogságról, a nyomorúságról, a reményről, az újrakezdésről vagy épp egy csirkeragulevesről. Zenei sokszínűség és érzelmi játékosság, vagyis koncert a színházban, Berki Szofi, Bognár Anna és Darvas Kristóf előadásában.
A belépés ingyenes!
okt
5
csü
Eifert’ 80
okt 5 @ 19:00 – 20:00
Eifert János, Balogh Rudolf-díjas fotóművész szakmájának, művészetének itthon és külföldön egyik legismertebb képviselője, meghatározó egyénisége – nagy öröm számunkra, hogy a PostART
ad otthont következő kiállításának.
Munkásságát nem lehet egységes stíluskategóriákba rendezni, sokoldalú, folyamatosan megújuló, kísérletező alkat. Tánc-,aktfotói, természetképei és az alkalmazott fotói alapozták meg ismertségét. Tanárként, előadóként, szakíróként és szakértőként is tevékenykedik. Összesen 242 önálló kiállítása volt, kétezernél több csoportos kiállításon szerepelt világszerte, több száz díjat, nagydíjat, különdíjat, diplomát érdemelt ki képeivel.
A FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique), a világ legnagyobb fotóművészeti szövetsége, amely 85 országot, és közel egymillió fotóst foglal magában, 1992-ben ESFIAP (Tiszteletbeli Kiválóság), 2020-ban EFIAP/b (Kiváló Művész) kitüntetéssel ismerte el munkásságát. 2018-ban a PSA (Photographic Society of America) öt csillagos kiállítóművésze az Open Color, és Open Monochrome kategóriákban, és a PSA által adományozott EXCELLENCE (EPSA) díj tulajdonosa. 2021-ben a Magyar Fotóművészek Világszövetsége Életmű-díját, valamint a magyar fotográfia legrangosabb szakmai elismerését, a Balogh Rudolf-díjat kapta meg.
A világ 40 országában fényképezett, ebből és különböző témáiból páratlan értékű archívumot állított össze. Fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelentek meg a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban, az elektronikus sajtóban, Interneten. Filmekben, televíziós műsorokban, színpadi látványként, színházi díszletként gyakran használták fel fotóit, ő maga is gyakran jelent meg különböző film- és TV-műsorokban, sorozataiban. Számos fotóalbumhoz, kiállítási katalógushoz írt bevezetőt, előszót, nyitott meg kiállításokat, tartott előadásokat, amelyeknek megírt szövegét dokumentálta. Könyvei jelentek meg.
„A jó fénykép nem csupán az esztétikai és technikai szabályok betartása következtében jó, hanem mert azon túl mondanivalójával, tartalmával képes megragadni az ember figyelmét. Ha ez megtörténik, valószínű, hogy a képnek van ereje.”