Programjaink

máj
13
pén
Online vagy élő? – avagy a digitalizáció hatása a kultúrafogyasztásunkra – kerekasztal beszélgetés
máj 13 @ 17:00 – 18:00
Online vagy élő? – avagy a digitalizáció hatása a kultúrafogyasztásunkra – kerekasztal beszélgetés
A virtuális tér lehetőségei, kontra a valós, megélt fizikai tapasztalatszerzés élménye.
A beszélgetés résztvevői:
Gyeskó Ágnes, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum magyar tanára,
Kurinyecz Gergely, a LiveYu online platform ügyvezető igazgatója,
Máté Gábor, Katona József Színház igazgatója
St. Martin, zeneszerző, zenész, előadóművész
Moderátor: Szórádi Erika
Filc // Budaörs Fesztivál
máj 13 @ 19:00 – 20:00
A pécsi székhelyű instrumentális zenekar 2017-ben indult el.
Hömpölygő jazzy groove-ok, táncolható páratlan ütemek és afro ritmusok jellemzik a FILC zenéjét. Elitizmust és a kompromisszumokat kerülő fúziós jazz, amely vállaltan táplálkozik a 70-es/80-as évek jazzörökségéből.
2020-ban jelent meg debütáló kislemezük (FILC EP), amelyet live session keretében rögzítettek, készülő nagylemezükről a WEATHER REPORT című single látott napvilágot.
A FILC nagy hangsúlyt fektet az élő koncertekre.
[Energikus örömzene]+[folyamatos kapcsolat a közönséggel] = a zene közös, őszinte ünneplése.
HATÁSOK
Robert Glasper, John Coltrane, Hiatus Kaiyote, Bergendy, Bill Evans, Weather Report, Yussef Dayes, Dele Sosimi, Portishead, Spyro Gyra, The Roots, Sex Pistols, GoGo Penguin, Nate Smith
TAGOK
Etlinger Misi – basszusgitár
Gőbl Sámuel Tamás – billentyűk
Irsik Bence – gitár
Pilári Áron – dobok
Szénás-Máthé Nándor – szaxofon
Special guest: Piszkár Bálint – lemezjátszó
Ohnody // Budaörs Fesztivál
máj 13 @ 20:30 – 21:30

Hegyi Dóri, Ohnody névre hallgató zenei projektje. Munkáiban az énekesnő különböző művészeti irányokat ötvöz valamilyen koncepcionális elképzelés mentén. Minimalista rajzai, mély és őszinte versei és érzelmes énekhangja olvadnak össze ebben az interdiszciplináris projektben. A zenei és vizuális világban rejlő apró részletek, a rímeken és a vonalakon keresztül mind Dóri víziójának a kivetülései. Az Ohnody név az ‘Ónody’ családnév angolosított változata, ami Dóri dzsentri iparművész felmenői előtti tisztelgés és a tőlük ‘szerzett’ művészi készség örökségének jelképe.

Analog Balaton // Budaörs Fesztivál
máj 13 @ 22:00 – 23:00

Az Analog Balaton egy budapest bázisú, elektronikus zenei duó. Zsuffa Aba és Vörös Ákos kettőse. Zenéjében a pop/rock dallamosságát ötvözi az elektronikus zene monotonitásával, szövegeik szétcsúszott hajnalok és másnap reggelek lenyomataival.
A zenekar öt éves fennállása alatt már olyan fesztiválokon játszott, mint a Fishing On Orfű, a Bánkitó, a Campus, a Strand, a Fekete Zaj vagy a Kolorádó, vendégként felléptek a Punnany Massif, az Elefánt, a Vad Fruttik és Zagar előtt is. Őket kérték fel a holland Weval és az amerikai Bob Moses előzenekaraként is. Bár a zenekar 2017. óta aktív, első lemezük csak 2021-ben jelent meg, közönségük azonban folyamatosan nőtt. Lent című debütáló albumokat közel teltház előtt mutatták be az Akvárium Klub Nagy Halljában, két egymást követő este is megtöltötték a Turbinát, ahogy az A38 Hajóra is hónapokkal korábban elkelt az összes jegy. A Lentet nemcsak a közönség szerette: a legtöbb hazai év végi listán a legjobb lemezek között szerepelt, a Petőfi Zenei Díjon pedig elnyerték Az év elektronikus zenei előadója díjat is.

 

jún
3
pén
Lee Olivér koncert
jún 3 @ 20:00 – 21:00

Lee Olivér énekes, gitáros, dalszerző – egy szál gitárral a PostART kertjében 🙂

mint mindig, vele nyitjuk meg a terasz koncerteket 🙂
Nincs kifogás! Gyertek!
A belépés ingyenes!

jún
10
pén
Pomelas
jún 10 @ 20:00 – 21:00
A Pomelas (korábbi nevükön Pomela Sextet) egy friss formáció. Valamennyi tagja a Bartók Béla Konzervatórium jazz tanszakán tanul és ez év februárjában, Lakatos Ablakos Dezső emlékére megszervezett V. Országos Jazz-Zenei Verseny apropójából álltak össze, ahol második helyezést értek el. Változatos zenei háttérrel rendelkeznek ami izgalmassá teszi a zenekar hangzását. A klasszikus jazz sztenderdektől, a modern jazz kompozíciókon és feldolgozásokon át, a világzenei motívumokig sok mindent elegyítettek repertoárjukban.
A együttes bemutatkozó videóját megtekinthetitek a Petőfi Live oldalán:
https://petofilive.hu/…/a-pomela-sextet-az-v-orszagos…/
A zenekar tagjai:
Hegedűs Boglárka-ének
Sárközi Dina- ének
Jákli Zsófi- basszusgitár
Dékány Dániel-gitár
Horváth Máté-dob
Kiss Károly-zongora
jún
11
szo
Quiz@ PostART
jún 11 @ 19:00 – 22:00
🟢 Gyertek át szombat este! Kvíz, vetélkedő, nyeremények!
🟢 Regisztráció szükséges, kommentben jelezd, hogy hány fős csapattal jössz!
🚫 A kvízen csak a helyszínen megvásárolt ételt és italt lehet fogyasztani.
🟢 A Quiz@ egy csapatjáték, amiben barátokkal együtt játszva kell megoldani különböző feladványokat. A kérdések minden témakört érintenek: általános műveltség, logikai feladványok, képek, filmkockák, zenék felismerése és még sok egyéb.
🟢 A Magyarországon egyedi kérdésköröket tartalmazó vetélkedőben, a kreatív gondolkozásra is szükséged lesz, a szerencse is a kezedre játszhat, és a taktikai érzékedet is használhatod.
Minden alkalommal egy kis időutazást teszünk a nyolcvanas és kilencvenes évekbe, új, érdekes dolgokat tudunk meg a világról és próbára tesszük emlékező képességünket, miközben legjobb barátainkkal iszogatunk és szórakozunk.
🟢 A részvétel ingyenes, a győztes csapat értékes ital nyereményt vihet haza, vagy ihatja meg a helyszínen kedve szerint.
Tedd próbára magad, ismerj meg új embereket és játssz egy jót.. vigyázat, erős függőséget okoz!
jún
16
csü
Magyar Bori& Kardos Dániel
jún 16 @ 20:00 – 21:00
Magyar Bori énekesnő és Kardos Dániel gitáros duója már több éve ad bensőséges hangulatú koncerteket. A friss, kísérletező szemléletmódot képviselő formáció hangzásvilágát a jazz, pop és világzenei dallamok ízesítik meg, repertoárjukban a klasszikus jazz standardek feldolgozásai mellett saját szerzeményeket is hallhat a közönség.
A belépés ingyenes!
jún
18
szo
HolddalaNap Zenekar – Zöld Péter mesekoncert
jún 18 @ 10:00 – 11:00
HolddalaNap Zenekar – Zöld Péter mesekoncert
Hiszitek vagy sem, de ez a Zöld Péter idén a tenger feneke, ég teteje, rózsabimbó közepe után meselemezbe bújt! Gyertek meghallgatni, s Kő Boldizsár, a Zöld Péter Játszótér megálmodójának grafikáival díszített lemezét a kezetekbe venni!
“Volt egyszer egy iciri-piciri kert, abban egy hatalmas nagy zengő kert, abban egy királylány. Annak olyan csuda szeme volt, hogy még a királyné macskája szőre szálán szánkázó bolhát a kamra falán keresztül is általlátta!”
Muzsikás mesénkben eldaloljuk Neked, hogyan sikerült főhősünknek ez erőst nehéz rejtezés! A kalandnak Te magad is részese lehetsz: hangoddal együtt zendülhet az erdő, lendülhet útra a Nap felé a madár, indulhatnak vágtára a paripák: kapcsolódj be a játékba dalolj velünk!
Muzsika/mese:
Draskóczy Lídia – hegedű
Gulyás Anna – ének, mese
Szlama László – koboz, citera, ének
Tar Gergely – ütőhangszerek, vokál
A program az NKA Halmos Béla Szakkolégiumának támogatásával jöhetett létre!
A belépés ingyenes!
aug
10
sze
Uknow duo koncert
aug 10 @ 20:00 – 22:00

Hihetetlen, de igaz! A varázslatos Pénzes Stefi és Dörnyei Szabi újra nálunk!
Stefi Londonból pár napra van itthon, úgyhogy ne hagyjátok ki ezt a koncertet!
A Uknow duo a PostART kertjében! 🙂

A koncert ingyenes!